8.1.2018. 22:30
5
Grabar-Kitarović s Erdoganom o Izbornom zakonu
Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u utorak će boraviti u službenoj posjeti Turskoj gdje će se sastati s predsjednikom Turske Recepom Tayyipom Erdoganom.

Dan prije odlaska u službenu posjestu Ankari, hrvatski mediji pišu da će predsjednica Grabar-Kitarović posjetu Turskoj iskoristiti kako bi tražila Erdoganovu podršku za izmjene Izbornog zakona BiH, ali onako kako je to predložio HDZ BiH. 

Nema preciznih informacija šta će tačno hrvatska predsjednica tražiti od turskog predsjednika, ali sama najava da bi to mogla biti jedna od tema razgovora izazvala je žestoke reakcije.

Međunarodni predstavnici smatraju da je potrebno usvajanje novog Izbornog zakona, ali u skladu s presudom Evropskog suda za ljudska prava i evropskim konvencijama o ljudskim pravima i slobodama.

Nakon posjete Turskoj, hrvatska predsjednica stiže u najavljenu posjetu BiH.

(NAP/Amila Alijagić)

5
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.