16.1.2018. 18:55
0
Detalji ubistva Olivera Ivanovića: Pucano iz pištolja koji ima prigušivač, komšinica ga zatekla u lokvi krvi
FOTO: Kurir
Kosovski političar i lider Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda", Oliver Ivanović (64), ubijen je jutros, u 8.15 časova, u Kosovskoj Mitrovici, prenosi danas beogradski list Kurir.

Čitav sjeverni dio Kosovske Mitrovice od jutros je pod jakom policijskom blokadom zbog potrage za ubicom i njegovim eventualnim saučesnikom. 

Prema prvim informacijama, ubica je u Ivanovića pucao iz zasjede sačekavši ga u blizini kuće u kojoj su prostorije njegove stranke. Prema izjavama očevidaca, na tom mjestu uočen je muškarac u zimskoj jakni, sa kapuljačom na glavi, a na mjestu zločina pronađene su četiri čahure, ali ne i peta, od hica koji je vjerovatno bio smrtonosan. Pištolj je imao prigušivač pošto se patrola kosovske policije nalazila na samo 70 metara od mjesta ubistva, a pucnje niko nije čuo, prenosi Kurir.

Naime, napadač je, prema prvim i nezvaničnim podacima iz policijske istrage, dobro znao Ivanovićeve navike, kretanje i raspored, pošto ga je čekao tačno u vrijeme kada on dolazi na posao, u prostorije stranke. Skriven pod kapuljačom zimske jakne čekao je da Oliver priđe kući u kojoj je stranka, pucao mu u grudi i nakon toga je pobjegao.

Ivanović je nakon napada hitno transportovan u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici, ali bez znakova života. Hitnu pomoć je pozvala komšinica koja je pošla da kupi hljeb i zatekla ga u krvi ispred sjedišta stranke. Ivanović je, nažalost, podlegao povredama odmah, ali su ljekari gotovo sat vremena pokušavali da ga reanimiraju iako nije davao znake života. 

Mitrovački ljekari su rekli i da zasad nije moguće utvrditi da li mu je pucano s leđa ili sprijeda i da će to utvrditi obdukcija. Oliver je preminuo usljed teških prostrijelnih rana u predelu grudnog koša, prenosi Kurir.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.