11.2.2018. 19:30
0
Vučića ne brinu prosvjedi u Hrvatskoj, kaže da dolazi s porukama mira
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u nedjelju da u Zagreb dolazi s porukom mira i stabilnosti i da ga ne brine kampanja kojom ga se dočekuje u susjednoj zemlji.

Srbijanski predsjednik stiže u ponedjeljak u nekoliko puta odgađani posjet Hrvatskoj, u vrijeme napetih odnosa između dviju država opterećenih teškim naslijeđem rata 1990-tih i osjetjlivim temama iz Drugog svjetskog rata.

Dan uoči dolaska u Zagreb, novinarima je rekao da "vjeruje u dobru namjeru" hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović koja ga je pozvala u posjet.

"Idem u Hrvatsku sa željom da učinimo nešto zajedno za budućnost... Mir i stabilnost je moja ključna poruka, ali Srbija neće biti slabija da bi drugi bio zadovoljan", izjavio je Vučić, prenosi Hina.

Istaknuo je je da ga ne brine kampanja protiv njega i prosvjedi veteranskih udruga tijekom dvodnevnog posjeta Hrvatskoj.

"Ne plašim se. Vodit će računa o meni tamo, ne brinem se, to me uopće ne zanima. Moj posao je da brinem o narodu, a ne da narod brine o meni", naglasio je Vučić i rekao kako njegov posao podrazumjeva da "ne reagira osobno, već da radi u interesu Srbije i njezinih građana".

 

Odgovarajući na pitanja o ozračju koje se u Hrvatskoj stvara uoči njegove posjete, Vučić je odgovorio kako ide "vidjeti i čuti sve što treba".

Rekao je da ga se "ne tiče" to što će ga netko nazvati "četnikom" ili "bahatim četnikom" zato što je "priča o ratnoj odšteti priča o maču s dvije oštrice".

Na pitanje je li moguć ikakav dogovor u atmosferi koja vlada u Zagrebu, Vučić je zahvalio novinarki što je rekla da je riječ o atmosferi u Zagrebu, "jer u Beogradu takve atmosfere nije bilo kada je predsjednica Hrvatske dolazila na njegovu inauguraciju".


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.