26.3.2018. 20:04
0
Marko Đurić protjeran sa Kosova: Uskoro će biti predat vlastima Srbije, moguće da će dobiti stalnu zabranu ulaska na Kosovo
U pratnji velike kolone vozila kosovske policije, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić krenuo je prema prelazu Merdare, gdje će biti predat vlastima Srbije, javljaju srbijanski mediji.

Očekuje se da će policija Kosova, u koordinaciji sa nadležnim tužilaštvom, donijeti odluku o mjerama koje će preduzeti prema Đuriću, a među njima se pominje mogućnost stalne zabrane.

 Kosovska policija je nešto poslije 17 sati u Kosovskoj Mitrovici, uz korištenje šok bombi, uhapsila direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Marka Đurića.

Đurić i generalni sekretar predsjednika Srbije Nikola Selaković danas su oko 17 sati stigli u Kosovsku Mitrovicu da bi prisustvovali na okruglom stolu o unutrašnjem dijalogu o Kosovu i Metohiji.

Predstavnici prištinskih institucija saopštili su ranije da Đuriću i Selakoviću nije dozvoljen ulazak na Kosovo i da će, ako to pokušaju, biti uhapšeni. Selakovića, koji je bio danas u društvu Đurića, nisu uhapsili.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u povodu današnjeg događaja sazvao je za 19:30 sati sjednicu Savjeta za nacionalnu bezbjednost.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.