26.3.2018. 21:18
4
Vučić nakon vanrednog sastanka: Teroristička banda upada u Mitrovicu, baca šok bombe i počinju da tuku sve. Ne znaju kako su jadni ti bijedni teroristi
Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, kojeg su vlasti Kosova poslije saslušanja kod sudije za prekršaje odlučile da deportuju, prešao je večeras Merdare i preuzela ga je srpska policija.

Đurić je Merdare prešao nešto prije 20.00 časova, javljaju beogradski mediji. 

U obrazloženju iz Kosovske policijske službe ranije je navedeno da je protiv Đurića "intervenisano na osnovu naloga o zabrani ulaska" na Kosovo. 

Đurić je u 19.25 časova u pratnji pet blindiranih vozila Rosu i specijalne jedince za obezbjeđenje visokorizičnih osoba krenuo ka Merdarama. 

Večeras je u Beogradu održana vanredna sjednica Savjeta za nacionalnu bezbjednost Srbije, a nakon iste medijima se obratio predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić.

"Maločas sam razgovarao sa Markom Đurićem, on je na putu za Beograd, rekao mi je da ima neke probleme i biće primljen u nekoj bolnici. Međutim, mi ne umijemo da plačemo i kukamo kako to znaju neki drugi. Kuknjavu ćemo da ostavimo nekim drugim", rekao je Vučić na press konferenciji.

"Prištinske vlasti su napravile kriminalni akt, a podržane su od strane pojedinih zemalja. Dok su nama sa Zapada govorili da budemo mirni, da ne šaljemo vojsku i policiju na granicu, Kosovo poduzima akciju gdje ta teroristička banda upada u Kosovsku Mitrovicu, baca šok bombe i počinju da tuku sve. Nisu samo tukli Marka Đurića, tukli su i sve ostale. Ti teroristi su nakon toga uhaspili Marka Đurića, vjerovatno zbog toga što Marko misli o toj zemlji", rekao je Aleksandar Vučić.

"Nakon toga se ta banda terorista slikala svuda, pokazivala kako su uspješni i kako su postigli velike rezultate. Onda su Đurića izveli na centralne ulice Prištine, pa su htjeli da izvedu poniženje do kraja. Ne znaju kako su jadni i mali ti bijedni teroristi. Mi preko toga nećemo da pređemo. Svi koji su učestvovali u tome će odgovarati pred našim organima pravde", rekao je večeras predsjednik Srbije.

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.