26.3.2018. 21:36
2
"Tukli su novinare TV Mosta, tukli su novinare RTS-a. To je banda koja je podržana od zapadnih sila. Izubijaju dečka, a onda izađu i pozivaju na mir"
Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, kojeg su vlasti Kosova poslije saslušanja kod sudije za prekršaje odlučile da deportuju, prešao je večeras Merdare i preuzela ga je srpska policija.

Đurić je Merdare prešao nešto prije 20.00 časova, javljaju beogradski mediji. 

U obrazloženju iz Kosovske policijske službe ranije je navedeno da je protiv Đurića "intervenisano na osnovu naloga o zabrani ulaska" na Kosovo. 

Đurić je u 19.25 časova u pratnji pet blindiranih vozila Rosu i specijalne jedince za obezbjeđenje visokorizičnih osoba krenuo ka Merdarama. 

Večeras je u Beogradu održana vanredna sjednica Savjeta za nacionalnu bezbjednost Srbije, a nakon iste medijima se obratio predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić.

"Poslali su magarce sa šok bombama da tuku nedužne ljude i da uhapse Marka Đurića. Svakoga od tih ljudi, koji su učestvovali u tome, će goniti pravosudni organi Srbije. Pitanje ostanka u albanskoj vladi je pitanje za srpske liste i mislim da će oni sami donijeti odluku. Vjerujem da će razgovarati sa mnom, ali je na njima da donesu odluke. Nismo mi onoliko slabi kako se to čini. Pustićemo njima neka se sile i neka se pokazuju. Čestitamo vam veliki heroji, mnogo ste jaki i snažni. Tiha voda bregove lomi. Vidjet ćemo na kraju šta će biti", rekao je Aleksandar Vučić.

"Zašto niste uhapsili Nikolu Selakovića ako poštujete zakone banditske države? Ne sviđa nam se Đurić jer je on protiv Kosova, pa ćemo onda njega hapsiti. O kakvim zakonima onda pričate? Imali su nalog da se samo privede Marko Đurić i niko drugi. Izdržat ćemo mi i teže udarce. Gledat ćemo da ovo vratimo političkim sredstvima", rekao je Vučić.

"Tukli su novinare TV Mosta, tukli su novinare RTS-a. To je banda koja je podržana od zapadnih sila. Dokazao sam vam da smo poštovali sporazum i na kraju nije bilo dovoljno. Kada izubijaju dečka, a onda izađu i pozivaju na mir. Šta da radite kada imate posla sa međunarodnim dobro organizovanim banditima", poručio je Vučić.

"Albanci su sve vrijeme samo lagali i nisu željeli nikakav kompromis. Oni su samo čekali da mi priznamo nezavisnost Kosova. Nema od toga ništa. Srbi držite se, sačuvat ćemo mir. Ako vas napadnu, bićete sigurni", rekao je predsjednik Srbije nakon vanrednog sastanka Savjeta za nacionalnu bezbjednost Srbije.

2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.