29.3.2018. 22:31
0
Jaka eksplozija u centru Podgorice: Smrtno stradalo lice nalazilo se u blindiranom vozilu 'BMW'
FOTO: CDM
Policijski službenici intenzivno rade na rasvjetljavanju eksplozije u garaži hotela "Premijer“ u Podgorici u kojoj je jedna osoba smrtno stradala.

Kako navode iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore, ta osoba se nalazila u blindiranom vozilu koje je eksplodiralo neposredno nakon ulaska u garažu. Nema drugih stradalih ili povrijeđenih lica.

CB Podgorica je oko 19 sati obaviještena da je došlo do eksplozije u garaži hotela "Premijer“ u Podgorici. Policijski službenici su odmah upućeni na lice mjesta.

-Jedno lice je smrtno stradalo. Policija ima saznanja o najvjerovatnijem identitetu tog lica i ta se saznanja provjeravaju. Smrtno stradalo lice nalazilo se u blindiranom vozilu 'BMW' koje je, na osnovu dosadašnjih saznanja, eksplodiralo neposredno po ulasku u garažu. U događaju nije bilo drugih stradalih ili povrijeđenih lica - saopćeno je iz MUP-a Crne Gore.

Lice mjesta je osigurano, a iz preventivnih razloga upućena je i Grupa za ATP Uprave policije čiji su poslovi i zadaci deaktiviranje improvizovanih eksplozivnih naprava, kako bi preventivno izvršili detaljne preglede užeg i šireg lica mjesta.

Također, kako navode iz MUP-s, izvršeni su prvi preliminarni pregledi blindiranog vozila i podaci ukazuju na to da je do eksplozije najvjerovatnije došlo unutar vozila, s obzirom na oštećenja koja se nalaze u vozilu. Tačan uzrok eksplozije će biti utvrđen nakon vještačenja odnosno istragom koja se provodi.

Policijski službenici, u koordinaciji sa nadležnim tužilaštvom, preduzimaju intenzivne aktivnosti na utvrđivanju svih činjenica i potpunom rasvjetljavanju ovog događaja, ističu iz MUP-a Crne Gore.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.