17.4.2018. 13:00
0
Zdravko Mamić: Ne znam šta ja radim ovdje, ako njih nema, ali ja sam sretan što oni nisu ovdje, već što igraju i treniraju
Bivši čelnik NK Dinama Zdravko Mamić, kojemu se na osječkom Županijskom sudu uz još trojicu okrivljenika sudi za izvlačenje novca iz toga kluba, u utorak je u svojoj obrani ustvrdio da nije kriv te poručio da je žrtva konstruiranog političkog procesa, u kojem je upotrijebljen "cijeli hrvatski sustav i novac poreznih obveznika".

Iznoseći svoju obranu Mamić je kazao da želi upozoriti na sve nezakonitosti koje je Uskok napravio kako bi konstruirao optužnicu protiv njega, koju je nazvao političkim pamfletom i najobičnijom konstrukcijom, javila je Hina.

Odbacio je optužbe da je oštetio "Dinamo" ocijenivši da bi, ako postoji kazneno djelo, na optuženičkoj klupi trebali biti i Luka Modrić i Dejan Lovren.

"Ako smo učinili kazneno djelo, učinili smo ga zajedno, ali kaznenog djela ovdje nema, Ne znam što ja radim ovdje, ako njih nema, ali ja sam sretan što oni nisu ovdje, već što igraju i treniraju", istaknuo je Mamić.

Govoreći o spornim aneksima ugovora o podjeli transfera s Lukom Modrićem, Mamić je kazao kako je s Modrićem potpisan profesionalni ugovor 2004. godine, a odmah je potpisan i aneks pa još jedan 2005. godine. Ustvrdio je kako je 26. travnja 2008. potpisan transfer Modrića u engleski klub Tottenham, a tri dana poslije potpisan je još jedan sporazum o podjeli transfera, temeljem aneksa iz 2005. godine.

"Kada smo u izvornom aneksu vidjeli da se novac iz transfera uplaćuje u inozemstvo, Modrić i ja smo se dogovorili da se prvi puta u povijesti novac od transfera uplaćuje u Hrvatsku i dao sam nalog Damiru Vrbanoviću i tajnici Vlatki Peras da se to tako i provede", kazao je Mamić.

Ustvrdio je da je početkom siječnja 2007. slično urađeno i prilikom transfera Dejana Lovrena.

Govoreći o različitim iskazima Modrića i Lovrena u istrazi i tijekom suđenja Mamić je ustvrdio da su Modrić, Lovren i drugi svjedoci imali ne samo pravo, nego i obvezu, na sudu govoriti istinu.

"Jedino je ovdje izgovorena istina vjerodostojna pa makar bila potpuno suprotna ranijim iskazima u Uskoku", zaključio je Mamić.

Dodao je kako je na podjelu transfera Modrića i Lovrena Dinamo platio je 20 milijuna kuna poreza i prireza u državni proračun te da je skupština kluba donijela odluku u kojoj odobrava podjelu transfera između Dinama te Modrća i Lovrena, kao i pozajmice koje su davane Zoranu Mamiću i drugim zaposlenicima kluba.

Prvookrivljeni poreznik Milan Pernar u svojoj je obrani također ponovio da nije kriv te da s indignacijom odbacuje sve optužbe.

Kazao je kako je točno je da je 2012. provodio porezni nadzor nad Zoranom Mamićem, pri čemu se stalno usuglašavao sa svojim nadređenima, odbacivši navode da je od Zorana Mamića primio mito kako bi mu pogodovao u poreznom nadzoru.

U nastavku suđenja očekuje se iznošenje obrane bivšeg Dinamovog direktora Damira Vrbanovića, dok se Zoran Mamić nije pojavio na početku suđenja, a njegova obrana je izvijestila kako je na putu prema Osijeku.

Zdravku Mamiću, njegovom bratu Zoranu, bivšem direktoru "Dinama" Damiru Vrbanoviću te porezniku Milanu Pernaru u Osijeku se, od travnja prošle godine, sudi zbog optužbi da su NK Dinamo, izvlačenjem novca, oštetili za nešto manje od 116 milijuna kuna (oko 16 milijuna eura), a državni proračun za barem 12,2 milijuna kuna (oko 1,7 milijuna eura) neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.