6.5.2018. 18:00
0
Sergej Trifunović: Šešelj je osuđeni zločinac kojeg Aleksandar Vučić dočeka i izgrli
Glumac Sergej Trifunović prisjetio se riječi Zorana Pusića, koji je kazao da je Haški sud kakav-takav potreban da države ne bi bile "zakinute za katarzu". Govoreći o pozdravu "Za dom spremni" kazao je kako se te stvari ne rade i usporedio to s "retardacijom hrvatske vlasti", piše hrt.hr.

- Svi šute dok bombe padaju na susjedovo dvorište. A moramo shvatiti da kad pada susjedovo dvorište - pada i tvoje. Izgubili smo empatiju jedni prema drugima, a imamo puno zajedničkog. Opterećuju nas isti problemi - skupljamo lijekove za djecu, mladi nas napuštaju... - nabrojao je danas u emisiji ''Nedjeljom u dva''.

Ponovio je kako na ovim prostorima danas "idioti mogu postati vlast", dok u "bivšoj Jugoslaviji direktor pečenjare nije mogao postati institucija i ministar".

- Ustašama su potrebni četnici, a četnicima ustaše. Vojislav Šešelj koji je osuđeni zločinac kojeg Aleksandar Vučić dočeka i izgrli, izgazi hrvatsku zastavu i nastavi sjediti u Skupštini. Jer on je Vučiću duhovni otac. S druge strane, jedan ekstremno desni hrvatski novinar zove Šešelja da mu se javi u emisiju - kazao je, između ostalog, Sergej Trifunović.

Ista ekipa, koju Trifunović naziva „gamad“ i u Hrvatskoj i u Srbiji ostaje na vlasti. U jednom je trenutku kazao i kako je Hrvatska ostala zakinuta što nije u posjet primila jednu tako "posebnu pojavu" poput Aleksandra Vulina. Za njega je kazao da je bio veliki komunist koji je postao veliki pravoslavac.

Smatra kako umjetnik ne može biti gluh i slijep na sve što se događa oko njega, kao i da građani moraju imati otvorenu građansku svijest. Na pitanje 'što je cijena slobode' odgovorio je: "Sloboda nema cijenu".

U emisiji je govorio o odnosu s Emirom Kusturicom, Aleksandrom Berčekom i Batom Živojinovićem koje poštuje kao umjetnike. Smatra kako čovjeka treba odvojiti od njegovog političkog opredjeljenja.

Spomenuo je i da je njegova majka išla u razred sa pokojnim generalom Slobodanom Praljkom u mostarskoj gimnaziji.

- Majka mi je rekla da su ga zvali Slino jer nije znao obrisati nos - rekao je i dodao da je Praljak, koliko on zna, preoteo ženu Goranu Babiću, koji je također bio u istom razredu, prenosi Avaz.

(Amila Alijagić)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.