2.6.2018. 18:16
0
Božidar Filipović mjesec dana u pritvoru jer je prijetio da će ubiti Aleksandra Vučića i Nebojšu Stefanovića
Božidaru Filipoviću /57/, koji je uhapšen 31. maja u Beogradu zbog prijetnji predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i ministru unutrašnjih poslova nebojši Stefanoviću, određen je pritvor do 30 dana.

Filipoviću, koji je uhapšen na jednom novobeogradskom splavu, određen je pritvor da ne bi u kratkom periodu ponovio krivično djelo. 

On je na splavu pravio probleme i prijetio da će ubiti Vučića i Stefanovića, nakon čega je prijavljen policiji, prenose beogradski mediji. 

Po dolasku policije ponovio je prijetnje u prisustvu nekoliko policajaca. 

Osumnjičenom je na teret stavljeno krivično djelo ugrožavanja sigurnosti, za koje je zaprijećena kazna do pet godina zatvora. 

Filipović je krajem septembra prošle godine spalio svoj skupocjeni "poršše kajen" iz, kako je rekao novinarima, revolta prema "Parking servisu" i aktuelnoj vlasti koja ga, navodno, pritiska i unišštava, ali i zbog toga ššto je ponovo odbijen za držžavljanstvo Srbije i ne može da investira milionski kapital. Porijeklom je iz Crne Gore. 

Zbog prijetnji Vučiću, Stefanoviću i predsjedniku SRS Vojislavu Šešelju uhapšen je i jedan muškaraca u Novom Pazaru. 

(Srna)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.