8.6.2018. 8:43
0
Predstavljena druga knjiga Ive Sanadera 'Doba politike - Velika koalicija'
Nova knjiga bivšega hrvatskog premijera Ive Sanadera "Doba politike - Velika koalicija", predstavljena sinoć u Zagrebu, druga je knjiga Sanaderove trilogije, a u njezinom je središtu tema velike političke koalicije - HDZ-a i SDP- koja bi, smatra autor, "bila 'kvantni skok' za Hrvatsku".

Predstavljanje knjige, koju je objavio Večernji list i njegov je ovogodišnji bestseler, okupilo je u hotelu The Westin brojne zainteresirane kojima su knjigu približili bivši predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić, glavni urednik Večernjega lista Dražen Klarić, novinar Goran Gerovac i autor.

Velika koalicija trebala bi politički završiti Drugi svjetski rat, i rasprave oko disreditirane 'petrokrake' i pozdrava 'Za dom spremni'

Ivo Sanader ne misli da bi se velika koalicija najvećih hrvatskih političkih stranaka trebala dogoditi odmah i da ju trebaju, kako je rekao, "ostvariti Andrej Plenković i Davor Bernarić", ali vjeruje kako se upravo takva velika koalicija jednom mora dogoditi, prenosi Hina. 

Sanader smatra kako bi u Hrvatskom saboru trebala biti donesena Deklaracija HDZ-a i SDP-a kojom bi se politički završila hrvatska nedavna prošlost. Ali, objasnio je, to ne znači da treba 'pod tepih' staviti velike zoločine koji su se dogodili u Drugom svjetskom ratu i poraću, nego istinu o njima prepustiti istraživanju povjesničara, a sankcioniranje pravosuđu jer, dodao je, zločini ne zastarjevaju.

Sanader je ponovio kako se neće vratiti u politiku,  dodavši kako će o njoj nastaviti pisati jer se to, rekao je, od njega i očekuje jer je bio na političkim dužnostima koje su utjecale na promjenu statusa Hrvatske, odnosno na njezin ulazak u NATO i EU.

Na predstavljanju knjige bili su, među ostalima, i nekadašnji Sanaderovi saradnici Vladimir Šeks i Andrija Hebrang, Sanaderovi odvjetnici Jadranka Sloković i Čedo Prodanović, te historičar Ivo Banac.

Autor je najavio kako bi na proljeće iduće godine trebala biti objavljena zadnja knjiga njegove trilogije "Doba politike" koja će, rekao je, biti još intrigantnija od dviju već objavljenih knjiga.


(FENA / Lejla Trle)




0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.