9.6.2018. 11:00
0
Crna Gora: Uhapšena recepcionerka hotela Grand i njen pomagač, spremali ubistvo pripadnika OKG
Polciija je danas uhapsila Ivana Jovanovića (35) i Nikoletu Vukić (26) sa Cetinja zbog sumnje da su pokušali da ubiju pripadnika organizovane kriminalne grupe (OKG).

Kako CdM nezvanično saznaje,  uhapšena Vukić je recepcionerka u hotelu Grand, te je zato imala priliku da zloupotrijebi ključ od prazne sobe kako bi sakrili sredstva koja su planirali da upotrijebe. CdM saznaje da nisu tačni navodi pojedinih medija da je čistačica pronašla oružje, municiju, maske…

Kako je saopšteno iz Uprave policije,  I.J.  i N.V.  su uhapšeni  jer su osumnjičeni da su u sobi hotela Grand u Cetinju sakrili automatsku pušku, silikonske maske, municiju, prigušivač i eksploziv, u namjeri da se ova sredstva upotrijebe za lišenje života pripadnika organizovane kriminalne grupe.

Cetinjska policija je na osnovu operativnih saznanja, 19. maja 2018. godine oko 20.45 časova u jednoj sobi hotela Grand u Cetinju pronašla i oduzela automatsku pušku „Heckler & Koch“, prigušivač, 150 komada municije kalibra 9 mm, eksploziv i dvije silikonske maske za lice. Pronađene stvari i predmeti su bili spakovani u dva ranca.

Nakon niza preduzetih operativnih mjera i radnji cetinjske policije i drugih organizacionih jedinica Uprave policije, te obavljenih vještačenja u Forenzičkom centru, danas su, u koordinaciji sa državnim tužiocem u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, uhapšeni muškarac I.J. i žena N.V.

Policija je oduzimanjem i otkrivanjem sredstava za izvršenje ubistva kao i hapšenjem Jovanovića i Vukićeve, spriječili ubistvo koje je bilo planirano.


Sumnja se da su njih dvoje pokušali da ubiju pripadnika organizovane kriminalne grupe (OKG) tako što su u sobu u hotelu Grand donijeli i sakrili sredstva za izvršenje ubistva.

Osumnjičeni su zadržani u policijskim pritvoru, i uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da su počinili navedena krivična djela.

“Cetinjska policija u sadejstvu sa drugim organizacionim jedinicama policije preduzima dalje aktivnosti u cilju identifikovanja ostalih osoba uključenih u planiranje i izvršenje ovog krivičnog djela odnosno potpunog rasvjetljavanja događaja za koji postoji sumnja da je povezan sa sukobom organizovanih kriminalnih grupa. Policijsko-tužilačke aktivnosti na sprječavanju, otkrivanju i suzbijanju krivičnih djela povezanih sa sukobima organizovanih kriminalnih grupa se nastavljaju”, zaključuje se u saopštenju Uprave policije.


(Lejla Trle)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.