27.6.2018. 14:22
0
MIA: Olivera Ivanovića su ubili pripadnici srpske zajednice na Kosovu
Prištinski i makedonski mediji pišu da kosovsko tužilaštvo nema nikakve značajne informacije koje bi mogle dovesti od razjašnjenja ubistva političara Olivera Ivanovića u Mitrovici.

Uprkos tome, smatra se da je gotovo izvjesno da ubice nisu pripadnici albanske zajednice, prenosi Tanjug.

Kako je javila agencija MIA, pozivajući se na nezvanična saznanja, a prenosi Koha.net, Specijalno kosovsko tužilaštvo sumnju je definitivno prebacilo na pripadnike srpske zajednice iz kriminalnog miljea sa sjevera Kosova, ali, još nema konkretno osumnjičenih osoba. 

Do sada je, kako se navodi, tužilaštvo ispitalo veliki broj svedoka, koji nisu dali nikakve značajne informacije koje bi mogle dovesti od razjašnjenja ovog ubistva. 

Navodi se da je među ispitanima i novinar iz Vršca Stefan Cvetković, koji je ranije tvrdio da ima informacije o ubicama Ivanovića, ali tokom saslušanja u kosovskom tužilaštvu nije iznio nikakve konkretne informacije, već je samo pričao o onome što je, kako je rekao, čuo od drugih. 

Ivanović je ubijen 16. januara ove godine ispred sjedišta svoje stranke u sjevernoj Mitrovici. 

Prema policijskim izvještajima, nepoznati muškarci su ga ubili sa šest metaka i zatim pobjegli u nepoznatom pravcu.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.