3.7.2018. 13:29
0
Pogledajte kako je obezbjeđenje Hrvatskog sabora iznijelo Ivana Pernara iz sale za sjednice
Saborskog zastupnika iz Živog zida Ivana Pernara ponovno su zaštitari danas izbacili iz Hrvatskog sabora, nakon što je više puta opomenut od strane predsjednika tog sabora Gordana Jandrokovića.

Pernar je u utorak u Saboru zatražio stanku da govori o jednoj deložaciji koja je u tijeku, iako je to suprotno saborskom Poslovniku. Upozoren je da se o "slobodnim" temama zastupnika ne može govoriti do 13 sati, kada su one na redu, no Pernar je nastavio pričati. Ugašen mu je mikrofon, no Pernar se nije dao.

U konačnici su zaštitari zamoljeni da ga izbace, piše Jutarnji list.

Pernar je izbačen i u ponedjeljak navečer, kada se u Saboru raspravljalo o zahtjevima za raspisivanje referenduma dviju građanskih inicijativa, inicijative "Narod odlučuje" o promjeni izbornog sustava i inicijative "Istina o Istanbulskoj" o otkazivanju Istanbulske konvencije.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.