7.7.2018. 16:45
0
Splitska policija uhapsila mladića sa skoro 50 kilograma marihuane
Pripadnici Službe kriminaliteta droga splitske policije u petak su uhapsili 28-godišnjeg mladića sa 47 plastičnih paketa u kojima je bilo zapakirano gotovo 50 kilograma marihuane, saopćili su u subotu ujutro iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Kako su rekli u policiji, tokom kriminalističkog istraživanja pronašli su i oduzeli i 2,7 grama hašiša te digitalnu vagu.

U toku je kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom koji će biti, uz krivičnu prijavu, predan pritvorskom inspektoru.

- Radi se o kontinuiranom nizu zapljena i dobrih rezultata Službe za kriminalitet droga. Miču drogu s ulica, te su fokusirani na krivična djela zbog pretprodaje droge. I ova zapljena je nastavak dobrog i kontinuiranog rada suzbijanja zloupotreba droga koja je i ovaj put rezultirala da smo pronašli skoro 50 kilograma droge. Pojačan nam je i rad te službe s obzirom na održavanje Ultra Europe festivala -  kazala je portparol Policijske uprave Antonela Lolić. 

Ista je Služba sredinom juna zaplijenila dotad najveću količinu droge, 423 kilograma marihuane, vrijedne milion eura, koja je bila skrivena u kamionu među lubenicama. Drogu je prevozio 56-godišnji Crnogorac, a policija ga je uhapsila u Vinjanima Donjim, nedaleko od Imotskog.  

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.