10.7.2018. 17:38
0
Pronađene ubice Luke Radulovića: Pucali mu u noge u punom kafiću, ali ga pogodili u stomak i usmrtili
Beogradska policija u saradnji s Višim tužilaštvom rasvijetlila je ubistvo Luke Radulovića i podnijela krivičnu prijavu protiv M.Đ. (31) zbog sumnje da je izvršio teško ubistvo, dok je protiv S.K. (33) podneta prijava zbog sumnje da je izvršio teško ubistvo u pomaganju, prenosi beogradski list Kurir.

- Sumnja se da je M.Đ. usmrtio Luku Radulovića u aprilu u pivnici "Ispod mosta", dok mu je S.K. pomagao u izvršenju djela. Policija je, za nešto manje od tri mjeseca od zločina, uspjela da identifikuje osumnjičene, ali su oni uspjeli da napuste Srbiju, pa je za njima raspisana međunarodna potjernica. U saradnji s policijama drugih država radi se na njihovom pronalasku i hapšenju - rekao je izvor Kurira iz istrage.

Luka Radulović ubijen je 18. aprila u pivnici u Crnogorskoj ulici u centru Beograda. Ubica je, naočigled pune kafane, prišao Raduloviću i pucao u njega. Od teških povreda, koje je tom prilikom zadobio, mladić je preminuo na operacionom stolu u Urgentnom centru.

- Napadač je Luku nišanio u noge, ali se on nezgodno okrenuo i metak ga je pogodio u stomak - rekao je, navodno, na saslušanju u policiji jedan od očevidaca ubistva.

Radulović je odranije poznat policiji, a iz pritvora je izašao mjesec i po dana prije smrti. On je u žižu javnosti dospio kada je automobilom Bentley prekinuo kolonu Aleksandra Vučića, da bi nakon toga bio uhapšen zbog posjedovanja narkotika, prenosi Kurir.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.