10.7.2018. 18:07
0
Zabilježena čak tri silovanja na "Ultra Europe" festivalu u Splitu: Finkinja silovana u parku, osim toga silovane djevojke iz Australije i Švedske
U tri dana održavanja "Ultra Europe 2018.", službeni bilten splitske policije zabilježio je 300 slučajeva narušavanja javnog reda i mira, prenosi Slobodna Dalmacija.

Nešto ranije je u Splitu preminuo 26-godišnji Amerikanac, ali je kasnije javljeno da nema elemenata krivičnog djela.

Osim ove tragedije, tokom tri festivalska dana primljene su i tri dojave o silovanju.

Tako je zabilježeno da je 22-godišnja državljanka Finske bila s društvom, njih stotinjak, u jednom splitskom pabu, gdje su konzumirali alkohol u neograničenim količinama nekoliko sati. Naime, praksa je da se preko interneta uplati određena svota novca i onda dva sata gosti mogu da piju šta i koliko žele. Kad su izašli iz lokala i krenuli prema Bačvicama, prišao joj je mlađi muškarac, pa je s njim porazgovarala, a ubrzo ga i potvrdila "kao prijatelja" na Facebooku.

Tada je on u nekom mračnom uglu obližnjeg parka na nju fizički nasrnuo želeći seks, ali je ona odbila, da bi se poslije toga zadovoljio oralnim seksom, takođe na silu, poslije čega je ona pobjegla.

U drugom slučaju, 22-godišnja državljanka Australije koja je došla na Ultru prijavila je da ju je u ponedeljak ujutro, oko 4 sata, silovao nepoznati muškarac, prenosi Slobodna Dalmacija.

Treći slučaj seksualnog zlostavljanja zabilježen je u subotu, kada je 18-godišnja državljanka Švedske prijavila da je te večeri bila s prijateljicama u jednom splitskom noćnom klubu, gdje je popila nekoliko votki, kao i da je tamo upoznala nekog Norvežanina. Kad su izašli iz kluba, pozvali su taksi, ali ona se, kako je rekla policiji, ne sjeća kako je završila u njegovom krevetu u iznajmljenom apartmanu na području Kaštela.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.