15.7.2018. 21:15
1
Sramota: MCP slavi Dražu Mihailovića
Mitropolija crnogorsko primorska (MCP) će 17. jula u Herceg Novom služiti parastos četničkom vođi i ratnom zločincu Draži Mihailoviću.

Mitropolija Mihailovića naziva “komandatnom Jugoslovenske kraljevske vojske u Otadžbini”.

“Povodom sto godina od mučeničke končine ruske carske porodice i 72 godine od ubistva đenerala Dragoljuba Mihailovića, u crkvi Svetog Nikole na Žlijebima kod Herceg Novog 17. jula će biti služen parastos carevima i caricama iz dinastije Romanov i komandantu Jugoslovenske kraljevske vojske u Otadžbini, sa početkom u 18.00 časova”, saopćila je MCP.

Draža Mihailović isto poznat kao Čiča, bio je zapovjednik kraljevske Jugoslovenske vojske u otadžbini tokom Drugog svjetskog rata, osuđen i strijeljan 1946. zbog ratnih zločina i saradnje s okupacijskim vlastima.

Nakon parastosa, kako su kazali, bit će predstavljena knjiga Nebojše Raša "Rusija i Boka 1697 – 1918", prenosi CDM. 

Skup organizuje "Srpski soko" iz Herceg Novog.

(Lejla Trle) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.