19.7.2018. 14:13
0
U inat Rusiji: Trump poručio da je "Crna Gora mala zemlja sa veoma snažnim i agresivnim ljudima"
Prijateljstvo i savezništvo Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država (SAD) je snažno i trajno, kazali su u četvrtak iz Vlade Crne Gore.

"Crna Gora je mala država s veoma snažnim ljudima. Oni su veoma snažni ljudi. Oni su veoma agresivni ljudi, možda će postati agresivni i čestitam - u trećem svjetskom ratu smo", kazao je jučer američki predsjednik Donald Trump u izjavi za TV FOX.

Nakon te izjave Vlada Crne Gore na današnjoj sjednici usvojila je stav i navela da je "Crna Gora ponosna na svoju povijest i tradiciju i mirnodopsku politiku koja ju je dovela do pozicije stabilizirajuće države u regiji i jedine države u kojoj se nije ratovalo raspadom bivše Jugoslavije".

"Zemlja koja je primila i zaštitila 120.000 unesrećenih ljudi i obitelji. Država koja je prva u Europi pružila otpor fašizmu i danas kao nova članica NATO-a i kandidat za Europsku uniju doprinosi miru i stabilnosti ne samo na europskom kontinentu već širom svijeta, zajedno s američkim vojnicima u Afganistanu", kazali su iz Vlade.

Dodali su kako su sposobni da hrabro i odlučno brane i obrane vlastite nacionalne interese.

"U današnjem svijetu punom izazova nije bitno koliko ste veliki ili mali nego u kojoj mjeri baštinite vrijednosti slobode, solidarnosti i demokracije. Zbog svega ovog prijateljstvo i savezništva Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država je snažno i trajno", istaknuli su iz Vlade. 

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.