24.7.2018. 12:59
10
Svi srbijanski mediji, osim Blica i Republike, "prešutili" skandalozni tvit Vjerice Radete u kojem ismijava smrt Hatidže Mehmedović
Svi srbijanski mediji, izuzev beogradskog Blica, ostali su danas potpuno nijemi na šokantnu i poprilično bolesnu izjavu poslanice Narodne skupštine Srbije, Vjerice Radete.

Piše: Haris Ahabbović

Narodna poslanica i funkcionerka SRS-a, Vjerica Radeta, napisala je monstruozni tvit nakon što je objavljeno da preminula Hatidža Mehmetović, predsednica Udruženja "Majke Srebrenice", kojoj su u srebreničkom genocidu, u julu 1995. godine, ubijeni muž i dva sina.

Beogradski Blic danas je napisao:

"Stavovi Radete, njenog lidera Vojislava Šešelja i SRS-a, odavno su poznati javnosti po svojoj grotesknosti, ali je svakoj normalnoj i mentalno zdravoj osobi potpuno nepojmljivo da bilo ko može da ode toliko daleko", piše Blic.

Vjerica Radeta na Twitteru napisala je sljedeće:

"Čitam umrla Hatidža Mehmetović iz udruženja biznismenki Srebrenice. Ko li će je sahraniti. Muž ili sinovi?!", stoji u skandaloznom tvitu.

Blic dalje piše:

"Može se samo nagađati zbog čega je Radeta napisala ovakav tvit - da li zarad bolesnog političkog marketinga, ne birajući ni način ni vrijeme, ili zbog nečeg drugog što bi trebalo ispitati.

Inače, protiv Radete sud u Hagu vodio je postupak zbog nepoštovanja suda, jer je, uz kolegu Petra Jojića, optužena da je utjecala na svjedoke u haškom procesu protiv Vojislava Šešelja, tako što su ih pretnjama, ucjenama i mitom nagovarali da promijene iskaze ili da ne svjedoče.

Protiv Jojića i Radete bila je raspisana i potjernica, a prema poslednjim podacima, njima bi trebalo da se sudi u Srbiji", napisao je danas beogradski list Blic.

List "Republika" također se osvrnuo na tvit Vjerice Radete:

"Narodna poslanica i funkcionerka SRS-a Vjerica Radeta napisala je tvit od koga se i najvećim patriotama prevrće želudac, a nakon što je objavljeno da preminula Hatidža Mehmetović, predsednica Udruženja "Majke Srebrenice", kojoj su ubijeni muž i dva sina", piše Republika.

10
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.