31.7.2018. 12:33
0
Uz pjevanje Oliverove "Vjeruj u ljubav", rodbina i prijatelji se oprostili od velikog čovjeka i umjetnika
U Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu završena je komemoracija za Olivera Dragojevića. Brojne poznate osobe s hrvatske estrade došle su se oprostiti od muzičke legende, a među okupljenima moglo se vidjeti Severinu i Igora Kojića, Tonyja Cetinskog, Doris Dragović, Stjepana Hausera, Mariju Husar, Gibonnija, Nikšu Bratoša i mnoge druge.

Oliverova porodica sjedila je u prvom redu, a supruga Vesna čvrsto za ruku držala je najstarijeg sina. Pored nje sjedila je predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović. 
 
Komemoraciju je otvorila klapa pjesmom "Moj galebe". 

- Bez obzira u kojeg Boga vjerujemo, svi se osjećamo isto ovih dana, ujedinjeni u boli. Sjećam se ljeta 1991. kad smo radili pjesmu ''Moja domovina''. Odmah smo se usuglasili da će je Oliver započeti i završiti - rekao je Nikša Bratoš u svom govoru na komemoraciji. 

- Ima jedna priča koju ću pamtiti do kraja života, kad je Oliveru pozlilo prije deset godina i govore mu: ''Čuvaj se, pazi što radiš.'' I onda jedan čovik je reka: ''Olivere, čuvaj se, ako nam odeš ti, onda smo propali.'' Oliver je rekao da je na svom brodu on i kapetan i sluga. I takav je bio u svim segmentima života. Prvi, a za sebe uvijek zadnji. Želio bih reći svom kapetanu da je sve kako triba i da je sve ovo more samo za te - rekao je Gibonni gotovo kroz suze.


Lejla Trle

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.