4.8.2018. 17:25
0
Aleksandar Vučić poručio Srbima na Kosovu: Neće biti novih "Oluja", Srbija to neće dozvoliti
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je Srbima na Kosovu da ne treba da se plaše, te da će Srbija dati sve da sačuva mir i stabilnost.

"Moj odgovor svima koji misle da napadaju i čine pogrom nad srpskim narodom je da novih `Oluja` neće biti, srpska država ih neće dozvoliti", rekao je Vučić novinarima u Beogradu. 

On je naglasio da se sa "tim ne igra" i da svi znaju ne govori "prazne priče". 

Vučić je rekao da je na jutrošnjoj sjednici Savjeta za nacionalnu bezbjednost doneseno više važnih mjera i odluka koje se tiču vojske, kao i više preporuka za Vladu i snage bezbjednosti. 

Prema njegovim riječima, razgovarano je o načinu kako da Srbija, kao vojno neutralna zemlja, bude dovoljno sposobna da odgovori svim izazovima u regionu, prije svega, preventivno da bi sačuvala mir, stabilnost i budućnost. 

Vučić je napomenuo da su svjetske službe uspjele da u posljednjih deset dana dovedu Srbiju u situaciju da ne može otvoreno i neskriveno da govori o strašnom licemjerju onih koji ne sprovode Briselski sporazum, koji ima snagu međunarodnog pravnog ugovora. 

Vučić je poručio da neće da učestvuje u zaštiti nezavisnosti Kosova, ali je ukazao na to da je slabljenje srpske države želja dijela političkih protivnika u Srbiji, koji su mnogo bogati. 

(Srna / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.