7.8.2018. 19:25
0
Groznica Zapadnog Nila odnijela devet života u Srbiji
U Srbiji je od posljedica zaraze virusom Zapadnog Nila do sada umrlo devet osoba, a zaraženo ih je najmanje 102, objavio je u utorak Institut za javno zdravstvo "Dr Milan Jovanović Batut".

U odnosu na prethodni tjedan kad je bilo evidentirano pet žrtava, broj umrlih je sad skoro udvostručen, a sve četiri nove žrtve groznice su iz Beograda.

Stradali od virusa Zapadnog Nila su iz Beograda, pet, Južnobačkog okruga, tri i jedan iz Južnobanatskog okruga, priopćio je Institut, prenosi Hina.

I najviše zaraženih je na području Beograda, 44, u Južnobačkom okrugu, 22, Južnobanatskom, 18, Zapadnobačkom, 6, Srednjebanatskom, 4, a po dva u još četiri okruga.

Groznica Zapadnog Nila sezonska je zaraza koju izazivaju komarci i najčešće se pojavljuje u srpnju i kolovozu, a prvi put je registrirana u Srbiji 2012. Od tada do 2017. prijavljeno je 574 slučajeva, a umrla je 61 osoba, a ovogodišnja sezona groznice zasad je odnije devet života. 


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.