8.8.2018. 18:50
0
Vučić: Nijedna odluka bez kosovskih Srba
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas Srbima na Kosovu da nijedna odluka neće biti donijeta bez njih i da će im se obratiti u rujnu.

Vučić se telefonski obratio Srbima okupljenim na sastanku s direktorom Kancelarije za Kosovo Markom Đurićem na Tehničkom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici.

-Nijednu odluku bez vas nećemo donijeti, a ja ću se u rujnu obratit svim Srbima na Kosovu kako bi razgovarao sa svima vama. Želim da zajednički radimo i planiramo i živimo. Srbija je s vama, Srbija je uz vas i uvijek će biti tu - poručio je Vućić, a prenose beogradski mediji.  

On je dodao kako su događaji prošle nedjelje pokazali tko su oni koji ne žele da Srbi imaju bilo što na Kosovu, da mogu da žive kao ljudi i tko su oni koji su protiv nazočnosti Srbije na Kosovu.

- Daleko smo mi od bilo kakvog rješenja i zato ćemo nastaviti da se borimo - rekao je Vučić te zamolio za potporu Srbe s Kosova.

Djurić je rekao da se ponosi izdržljivošću i hrabrošću Srba sa Kosova i zahvalio predstavnicima Srpske liste i narodu "koji je prepoznao i shvatio značaj ujedinjenja oko politike Beograda i države Srbije".


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.