12.8.2018. 15:00
0
Doktoricu u Trogiru ubio suprug zbog novca
Iako se ovih dana u hrvatskim medijima i javnosti špekuliralo informacijom prema kojoj je za ubistvo 61-godišnje doktorice odgovorna žena, splitsko-dalmatinska policija jutros je objavila da se za ubistvo sumnjiči 65-godišnji muškarac.

Naime, policija je, navodi se u saopćenju, u Splitu dovršila kriminalističko istraživanje nad 65-godišnjim hrvatskim državljaninom. 

Tokom kriminalističkog istraživanja prikupljeni su materijalni dokazi, obavijesti i saznanja iz kojih proizlazi osnovana sumnja da je 65-godišnjak 6. avgusta u stanu u Trogiru doktorici Asji Tukić zadao više ubodnih rana od kojih je ona preminula na mjestu događaja.

U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljeno je više uviđaja na otvorenom prostoru, pretraga terena te stanova i vozila, navodi se u policijskom saopćenju. 

Kako neslužbeno doznaje ''Slobodna Dalmacija'', Asju Tukić ubio je njen bivši suprug Željko Tukić. Isti list špekulira kako je razlog ubistva novac te da Željko nije bio zadovoljan honorarom koji mu je Asja davala za održavanje apartmana, prenosi Avaz.ba. 

Osumnjičeni je upravo u ''Slobodnoj Dalmaciji'' objavio smrtovnicu svojoj bivšoj supruzi, a, kako sumnja policija, i svojoj žrtvi, u kojoj stoji “Adio, voljena”, a ispod fotografije doktorice bio je tekst: “Hvala ti za sve lijepo provedeno s tobom.”

Željko je, koliko je poznato, bio taj koji je prvi nazvao policiju i obavijestio ih o ubistvu.


Lejla Trle 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.