15.8.2018. 13:00
1
Svjetski gigant brze hrane KFC otvara restorane u Makedoniji
Premijer Makedonije Zoran Zaev sinoć se sastao sa Fatmirom Zymberijem, vlasnikom licence za otvaranje restorana brze hrane američkog brenda KFC , koji je najavio otvaranje prva dva restorana u Tetovu i Skoplju 14. septembra.

Investicija je vrijedna više od 10 miliona eura, a Zymberi je obavijestio Zaeva da je pripremio 4-godišnji poslovni plan za otvaranje 15-20 restorana sa 400 zaposlenih. 

"Posebno me raduje da je investicija vrijedna više od 10 miliona eura, što osim zapošljavanja daje ekskluzivno partnerstvo domaćim kompanijama koje isporučuju potrebne sirovine i proizvode", rekao je vlasnik licence. 

Zymberi je dodao da je KFC kao lider u pripremi i serviranju piletine već sačinio analizu pozicije regiona i Makedonije u stimuliranju uzgoja pilića, prenosi Indikator.ba.

"Otvaranje KFC je veliki korak u demonstriranju investicijske klime u Makedoniji i posebno sam sretan zbog dolaska ovog brenda jer šalje poruku drugim novim investitorima, što će povećati zaposlenost i stvaranje novih ekonomskih mogućnosti", rekao je premijer Zaev. 

KFC kompanija, sa sjedištem u Kentuckyju, Sjedinjene Američke Države, osnovana je 1991. godine, a ima više od 23.000 restorana u više od 120 zemalja svijeta i drugi je najveći restoran brze hrane u svijetu. 
KFC je lider u pripremi i serviranju pilećeg mesa pripremljenog na određene načine.


(Lejla Trle)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.