16.8.2018. 12:33
0
LDP: BiH je talac neodgovorne politike Milorada Dodika
Liberalno-demokratska partija (LDP) ocijenila je danas da Bosna i Hercegovina postaje talac predsjednika Republike Srpske, Milorada Dodika, jer on, kako smatraju u toj stranci, neodgovornom politikom dovodi u opasnost milione ljude i donosi odluke vodeći se sebičnim interesima i stavljajući u prvi plan izborni rezultat u oktobru.

"Srebrenica, kao simbol patnje - u kojoj je na sraman način, u genocidu koji je izvršen, preko 8.000 Bošnjaka izgubilo svoje živote - zloupotrebljena je u Narodnoj skupštini Republike Srpske samo da bi Dodik i vladajuće partije svoj patriotizam dokazivali negirajući podatke iz izveštaja Komisije, iza čijih su rezultata nekada i sami stajali", navela je ova partija.

LDP smatra da se u trenucima kada politika nacionalizma doživljava krah na Kosovu, to kompenzuje preko Dodika, ali da griješe oni koji ga danas podržavaju, jer će cijenu njegove politike "platiti Srbija i njeni građani".

"Ohrabren ruskom podrškom, koja ne bira sredstva da Srbe još jednom iskoristi za svoj sukob sa Zapadom, Dodik vodi politiku konflikta i pored toga što je jasno da se neće dozvoliti nova nestabilnost u BiH i promena statusa Republike Srpske, jer bi to bio uvod u novi rat, ovaj put fatalan za sve", smatra LDP.

(Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.