20.8.2018. 11:26
2
Britanka premlaćena u Splitu: Htjeli su da im dodatno platimo smještaj, a kad smo odbili došli su sa šipkom i pretukli me
Hrvatska policija istražuje slučaj premlaćivanja Britanke koja je svoj smještaj rezervirala kod, čini se, ne tako legalnih iznajmljivača.

Britanska studentica Laura Denmar tvrdi da su je tokom godišnjeg odmora u Splitu pretukli metalnom palicom kad je odbila dodatno platiti smještaj u hostelu.

Svoju priču je, kaže, ispričala, kako i drugi mladi turisti ne bi nasjeli na slične ponude ilegalnih iznajmljivača.

„Od početka je bilo jasno da to nije sasvim legalno i napad je definitivno bio s predumišljajem. Sretni smo što smo otišli i želimo upozoriti druge“, kaže 26-godišnja studentica.

 Ona i njen dečko rezervirali su smještaj, kako piše Daily Mail, preko poznate web stranice, no kad su stigli u centar grada, poslali su ih u predgrađe.

 
„Rekli su nam da odemo po ključeve u drugi hostel i onda da se zaputimo prema stanu. No, kad smo stigli, shvatili smo da je to nešto ilegalno.

 
Bilo je 30 kreveta i samo jedna kupaonica. Niko se tamo nije time bavio. Budući da nismo imali gdje biti, odlučili smo ostati“, rekla je Laura.

 
No, zadnjeg dana im je, kaže Britanka, prišla čistačica i rekla da moraju odmah otići ili dodatno platiti.

 
„Rekla sam joj da to nije razumno i odbila sam platiti rekavši da ću otići u policiju. Ona je pozvala jednog muškarca, mislim da je to bio vlasnik.

 
Odlučili smo otići što prije, no ona je zaključala vrata kako ne bismo mogli izaći dok on ne dođe.

 Kad je stigao, on i još jedan muškarac su mog dečka pribili uza zid, a žena me počela tući metalnom palicom. Bilo je grozno“, kaže 26-godišnjakinja iz Cambridgea.

 
Kaže kako je u napadu zadobila posjekotinu na glavi, slomljena joj je ruka, a ima i još nekoliko modrica po tijelu.

 

Sve je prijavila policiji, britanskoj ambasadi te stranici preko koje je bukirala smještaj u hostelu, prenosi Net.hr.


(Admir Oručević)

 

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.