29.8.2018. 22:00
0
Jeziva tragedija u Srbiji: Preminula trudnica koju su prijevremeno porodili nakon saobraćajne nesreće
U saobraćajnoj nesreći koja se danas dogodila u srbijanskom Prokuplju teško je povrijeđena trudnica S. B., koju su ljekari Opšte bolnice "Dr. Aleksa Savić" morali poroditi prijevremeno kako bi spasili bebu.

Nažalost, osam sati nakon nesreće majka je preminula.

Kako piše "Blic", do nesreće je došlo kada je vozilo marke Mercedes njemačkih registarskih oznaka, koje se kretalo ka Prokuplju, nakon izlaska iz krivne prešlo na suprotnu stranu i sudarilo sa vozilom Citroen prokupačke registracije, u kojem se na suvozačevom mjestu nalazila trudnica.

Ljekari su pokušali da je polusatnom reanimacijom vrate u život, ali je preminula usljed teških povreda unutrašnjih organa. Njena tek rođena beba, koja je došla na svijet carskim rezom odmah poslije sudara, i dalje se nalazi u teškom stanju i prebačena je na Dječiju internu kliniku u Nišu, prenosi Avaz.ba. 

Vitalne funkcije bebe su trenutno stabilne, ali je ona i dalje u teškom stanju i životno je ugrožena. Beba je priključena na aparate za održavanje života.


Lejla Trle 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.