4.9.2018. 18:41
3
“Sine, ubila sam ga, nisam više mogla da izdržim”
“Moja majka nikada u životu nije ni mrava zgazila. Ali poslije silnih prijetnji i straha u kojem je živjela, riješila je da se oslobodi stega. Uzela je moj pištolj za koji imam dozvolu i dok sam spavao pucala je u investitora koji joj je godinama zagorčavao život”, kaže Marko Stojanović, čija je majka Stojanka (70) u nedjelju u Beogradu kod broja 356, sa više hitaca iz pištolja, usmrtila Zorana Trifunovića (59), poznatog beogradskog investitora.

Trifunovića su pogodila dva hica, od kojih jedan u stomak, a jedan u glavu. Do dolaska Hitne pomoći i policije, beživotno tijelo ostalo je da leži na trotoaru, dok se Stojanka vratila kući i sačekala policiju. Ubistvo su snimile nadzorne kamere sa kuće nedaleko od mjesta gdje se ono dogodilo, a pomoću kojih je utvrđen identitet Stojanke Stojanović, kao i svi drugi detalji nemilog događaja.

Prema tvrdnjama Stojankinog sina Marka, Trifunović je prijetio da će njegovu majku “prebiti i ubiti ukoliko mu ne preda plac i kuću u kojoj živimo, kako bi on zidao nove zgrade”.

Stojanović tvrdi da se njegova majka i ubijeni nisu sudski sporili oko placa i kuće, osim što ga je on “mnogo želio, a ona nije htjela da mu preda”. Takođe, ističe da nakon počinjenog zločina Stojanka nije pobjegla, već se vratila se u kuću.

– Predala se policiji bez opiranja. Bila je u šoku, plakala je i prije nego što su je odveli i samo mi je kratko rekla: “Sine, nisam više mogla da izdržim, ali uopšte se ne sjećam šta se tačno desilo…” Ne opravdavam to što je uradila, ali više od dvije godine je trpjela prijetnje telefonom ali i direktno. Govorio joj je da će je pretući ili ubiti ako je zatekne negdje na ulici – kaže Marko za “Novosti“.

On tvrdi da je od majke saznao da je, osim telefonskih prijetnji, investitor znao često da je sačeka sam ili sa još nekim u društvu, kad se vraćala iz prodavnice ili sa pijace. Zbog toga se i razboljela i postala i fizički i psihički nestabilna.

– Živjela je u stalnom strahu, jer kada bi joj na ulici Trufunović prišao, prijetio joj je i zahtjevao da mu preda plac i našu porodičnu kuću u Ulici Olge Jovanović. Tu se, inače, nalazi i advokatska kancelarija mog pokojnog oca. Lokacija je izuzetno atraktivna i on je tu planirao da zida zgradu od najmanje pet spratova. Zbog svega što se događalo, mama i ja smo podnijeli krivičnu prijavu policiji protiv Trifunovića. Obraćali smo se za pomoć i nadležnima u Opštini Zvezdara, tužilaštvu, pisali Vladi. I ništa. On se samo smijao i govorio da se ne plaši nikoga jer ima jake veze u podzemlju, ali i zato što poznaje uticajne ljude na vlasti – ispričao je Marko.

Stojanka je u ponedjeljak saslušana u Višem javnom tužilaštvu, ali odbranu nije iznosila. Kako smo saznali, Tužilaštvo je predložilo da joj se odredi pritvor kako ne bi uticala na svjedoke, da ne bi ponovila djelo i zbog uznemirenja javnosti.

 
3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.