9.9.2018. 12:19
9
Aleksandar Vučić poručio iz Mitrovice: Naša braća su se borila za Sarajevo, Knin i Prištinu. U Sarajevu je danas 50 posto manje Srba
Kolona sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem zaustavljena je na putu ka selu Banje nakon čega je krenula prema Kosovskoj Mitrovici.

Piše: Haris Ahbabović

RTS je javio kako su ceste prema Banjama blokirane na pet mjesta i da iza tih prosvjeda stoji predsjednik Skupštine Kosova Kadri Veseli.

Vučić se vratio u Kosovsku Mitrovicu, a onda se obratio Srbima na Kosovu:

"Sjetite se onog Miloševićevog govora na Gazimestanu kada su se čule pjesme i kada se pjevala ona čuvena 'Ko to kaže, ko to laže, Srbija je mala'. Naša braća su se borila za Knin, borila su se za Sarajevo i borila su se za Prištinu", rekao je Vučić.

"U Sarajevu je danas 50 posto manje Srba. U Kninu se danas vije šahovnica, a u Prištini ima svega nekoliko Srba. To se nije dogodilo jer su bili jači od nas, nego jer smo podcjenjivali sve druge. Slobodan Milošević je bio veliki srpski lider, namjere su mu bile dobre, ali su rezultati bili loši", rekao je Aleksandar Vučić danas u Kosovskoj Mitrovici.

9
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.