11.9.2018. 19:45
0
U Subotici na treningu preminula trinaestogodišnja odbojkašica
Pozlilo joj je već nakon nekoliko minuta laganog skupnog zagrijavanja

Trinaestogodišnja djevojčica M. M., kojoj je na treningu Ženskog odbojkaškog kluba "Subotica" pozlilo, preminula je u gradskoj bolnici uprkos trosatnim naporima ljekara da joj se spasi život, prenijeli su danas subotički mediji. 

Djevojčica je bila na prvom odbojkaškom treningu, a pozlilo joj je već nakon nekoliko minuta laganog skupnog zagrijavanja. 

Oni koji su se zatekli u dvorani odmah su reagirali i pritekli joj u pomoć. Na lice mjesta u rekordnom roku stiglo je i vozilo Hitne pomoći koje joj je ukazalo medicinsku pomoć i prevezlo je na Odjel za prijem i zbrinjavanje urgentnih stanja.

- Nastavljene su započete mjere kardiopulmonalne reanimacije, ali je i pored svih poduzetih dijagnostičko-terapijskih procedura koje su intenzivno poduzimane gotovo puna tri sata, došlo do letalnog ishoda - saopćili su iz bolnice. 

Tijelo preminule djevojčice bit će poslano na obdukciju u Klinički centar Vojvodine da bi bio utvrđen uzrok smrti članice Ženskog odbojkaškog kluba "Subotica".

Prije tri dana, pod sličnim okolnostima, preminuo je Filip Matković, član Kikboksing kluba ''Omega'' iz Slavonskog Broda, prenosi Avaz.ba.
 
Nekoliko sati nakon što mu je pozlilo tokom meča na tradicionalnom kikboksing turniru "Posavina Open Odžak 2018.", a uprkos borbi ljekara za njegov život, 16-godišnji mladić je preminuo.


(Lejla Trle)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.