25.9.2018. 18:00
0
U Orebiću požar gori tek nekoliko metara od porodičnih kuća
Požar koji je u utorak ujutro buknuo na nepristupačnom terenu kod mjesta Mokalo na području Orebića razbuktao se, a jaka bura otežava gašenje.

Vatrena linija je duga nekoliko desetaka kilometara i, neslužbeno, vatra se širi u dva smjera, prema Donjem i Gornjem Mokalu te prema Orebiću

Kako je saopćio vatrogasni zapovjednik Stjepana Simovića, vatra je ušla u Orebić. Požar gori tek nekoliko metara od porodičnih kuća.

Vatrogascima na terenu pridružili su se svi otočni DVD-ovi, Vela Luka, Blato, Smokvica, Lumbarda i Korčula. Vatrogasci s terena javljaju kako su naleti bure blaži pa su se u gašenje uključila dva kanadera. Ulažu se nadljudski napori za odbranu kuća.

Vatra je zahvatila dvije kuće u mjestu Mokalo te dvije kuće u Stankovićima, a u tom mjestu opasno se približila i spremištima nafte te ulja, prenosi Avaz.ba.


- Borimo se za svaku kuću. Vatrogasci se bore i to je u pravom smislu riječi pakao - rekao je vatrogasni zapovjednik Dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović.


(Lejla Trle)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.