27.9.2018. 8:28
5
Pijan vozilom usmrtio tri osobe, dobio 11 godina zatvora
Viši sud u Nišu osudio je na 11 godina zatvora Stojana Nikolova (30) jer je 1. aprila pijan pri velikoj brzini izgubio kontrolu nad vozilom i izazvao tešku saobraćajnu nesreću u kojoj su smrtno stradali sestre Milica (27) i Marija Petrović (24) te biciklista Svetislav Tonić (82).

U nesreći je lakše povrijeđen i putnik u vozilu D. Ž. (25).

Njemu je sud, po odsluženju kazne, oduzeo vozačku dozvolu za sve kategorije na pet godina.

Kao olakšavajuća okolnost uzeta je činjenica da se radi o mladoj osobi koja nije ranije osuđivana. Međutim, kao otežavajuća se uzima to da je u pijanom stanju sjeo za volan, da je vozio nedozvoljenom brzinom od 85 kilometara na sat, iako je ograničenje bilo 50 kilometara na sat, kao i da je nesreća za posljedicu imala smrt troje ljudi, od kojih su dvije mlade osobe. Sestre Milica i Marija su bile van kolovoza na autobuskom stajalištu, što nesreću čini još većom.

Sud je ujedno donio odluku da se Nikolovu produži pritvor budući da ima i bugarsko državljanstvo te da je došlo do velikog uznemirenja javnosti, piše Avaz.
 
5
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.