10.10.2018. 11:45
1
Vučić: Članovi Predsjedništva BiH su ustavno izabrani, poštovat ćemo odluku birača
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je uvjeren da će saradnja sa novim vlastima, nakon izbora u BiH, biti uspješna.

Vučić nije želio detaljno komentarisati rezultate izbora u BiH, jer, kako je rekao još ne zna sve konačne rezultate, izuzev za članove Predsjedništva BiH.

- Reč je o pobjedama, tijesnoj Džaferovića, mislim 2,9 posto razlike, pobjedama, one o kojima se najviše govori Komšića, koja je izazvala čitav buru u regionu, i pobjede Dodika. To je što znam. Naš posao je da sarađujemo i Srbija će u najboljoj mjeri sarađivati sa BIH, sa svim članovima Predsjedništva - najavio je Vučić.

Oni su, kako je naveo, izabrani su u skladu sa zakonima BiH, a "naš posao je da poštujemo zakone te zemlje i volju građana", prenosi Tanjug.

- Kako sa Dodikom, sa kojim imamo dobru, racionalnu i uspješnu saradnju, tako ćemo i sa Šefikom Džaferovićem, kojeg poznajem, sarađivati, kao i sa Komšićem. Da li će biti uvijek lako i jednostavno, neće, ali zadatak Srbije da pokuša da učini boljim odnose nego što su bili - podvukao je Vučić.

Predsjednik Srbije je kazao da ne može da govori o drugim rezultatima, i ko će s kim u koaliciju.

- Kada uđe u parlament 15 stranaka, onda niko ne zna kakve će biti koalicije, ali to je njihovo unutrašnje pitanje - poručio je Vučić.

(Alen Avdić)

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.