13.10.2018. 22:57
0
Pobjegao iz zatvora pa pokušao silovati djevojku
Tridesetdvogodišnji državljanin Srbije D. Đ., koji je pobjegao iz zatvora, uhapšen je danas u Baru zbog sumnje da je pokušao silovati osamnaestogodišnju djevojku, saopćeno je iz Uprave policije Crne Gore.

Policija je utvrdila da je osumnjičeni pobjegao iz zatvora u Srbiji i da je ilegalno ušao u Crnu Goru.  

Postoji sumnja da je D. Đ., koji je imao kapuljaču na glavi, s leđa prišao osamnaestogodišnjoj djevojci i, uz prijetnju nožem, pokušao da je siluje.

Iz policije ističu da u tome nije uspio, jer je djevojka sve vrijeme pružala fizički otpor i tako zadobila posjekotine dlanova, a potom se uspjela otrgnuti i pobjeći. 

Pokušaj silovanja prijavljen je jutros u 4.45 sati Centru bezbjednosti Bar.

Osumnjičeni je uhapšen, a djevojci je pružena medicinska pomoć zbog povreda koje je zadobila dok se branila. 

On je policiji dao na uvid dokumente za koje je utvrđeno da su falsificirani, a potom je utvrđen i njegov stvarni identitet.

U toku su daljnje provjere posredstvom kancelarije Interpola u Podgorici.  

Osumnjičeni, koji je iz Zaječara, bit će priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.


0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.