16.10.2018. 15:40
0
Mitropolit Amfilohije medijima: Ne stvarajte diobe tamo gdje ih nema
Mitropolit crnogorsko primorski Amfiloje rekao je novinarima na Cetinju kazao da su neki mediji forsirali “potpuno lažljivu priču” o dolasku patrijarha Irineja u Crnu Goru.

“Imamo i pismo premijera i predsjednik je pozvan, pošto je malo vremena, oni ne mogu pod Ostrog doći, ali su pripremili, vidite koliku pratnju od strane države, tako da je to potpuno normalno”, kazao je Vladika.

Poručio je novinarima da ne potenciraju podjele.

“Nemojte da stvarate diobe tamo gdje one ne postoje. Crkva je ona koja sjedinjuje, to je uloga Crkve već 2.000 godina i nemojte da na osnovama Crkve stvarate mržnju”, poručio je on, prenosi CDM.




(Lejla Trle) 

Crna Gora
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.