19.10.2018. 9:39
2
Silovao pa brutalno tukao i košuljom zadavio dječaka kod Berana
Beživotno, nago tijelo dječaka bilo je napola u vodi, dok je njegova garderoba bila na obali, suha i razbacana
Golo tijelo 13-godišnjeg dječaka s povezom oko vrata pronađeno je u plićaku rijeke Lim kod Berana nakon što je za njim bila organizirana masovna potraga. Ubrzo je za ovaj svirepi zločin osumnjičen Sinan Imeri i on je nakon trosatnog ispitivanja priznao da je silovao, a potom ubio dječaka.

Nestanak dječaka prijavila je njegova majka. Ona je rekla da se on u nedjelju oko 13 sati udaljio od kuće i otišao u nepoznatom pravcu. Nakon toga je i porodica organizirala potragu za njim, piše Blic.rs

Kako je u pitanju porodica koja je izbjegla s Kosova, Romi i Egipćani, također izbjeglice s Kosova koje su nastanjene u Beranama, tokom nedjelje su organizirali masovnu potragu pored Lima za dječakom.

Nažalost, dječak je pronađen zadavljen u rijeci, nedalako od buvlje pijace. Beživotno, nago tijelo dječaka bilo je napola u vodi, dok je njegova garderoba bila na obali, suha i razbacana.

Dječakov otac je, kako prenosi Radio Berane, potvrdio da je tijelo dječaka bilo golo s povezom oko vrata i razbacanim stvarima i odmah izrazio sumnju da je njegov sin ubijen.

Ubrzo nakon toga uhapšen je Sinan Imeri (19), mladić koji je posljednji viđen s 13-godišnjakom. On je osumnjičen da je kobnog dana oko 16 sati na obali Lima, nakon kraće prepirke, dječaka kamenom izudarao po glavi, pa ga zadavio košuljom i bacio u rijeku.

Imeriju je stavljeno na teret krivično djelo teško ubistvo djeteta, za koje je maksimalna kazna do 20 godina, s obzirom na to da se radi o mlađem punoljetnom licu.

Iz Tužilaštva je saopćeno da je obdukcija urađena, ali da nalaz još nije stigao te da ne mogu da se izjasne je li prije ubistva dijete bilo zlostavljano, piše Blic.rs.

(Alen Avdić)
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.