25.10.2018. 14:45
0
Božinović: Na granici ima dovoljno policije, nije želio komentarisati tvrdnje da bi na granicu trebalo poslati vojsku
Hrvatski ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović danas je ponovio da hrvatske policije na granici s Bosnom i Hercegovinom ima dovoljno te da je specijalizirana i obučena, pa nije želio komentarisati tvrdnje da bi na granicu trebalo poslati vojsku.

Upitan da komentariše izjavu saborskog zastupnika Hrasta Hrvoja Zekanovića da na granicu treba poslati vojsku, Božinović je kazao da je "teško komentirati gospodina". Dodao je da je i jučerašnja situacija kod graničnog prijelaza Maljevac pokazala da se sve smirilo uz redovno policijsko postupanje, bez ikakve uporabe sile, javila je Hina.

"Hrvatske policije ima dovoljno i ona je ta koja je specijalizirana i obučena za postupanje na granici", zaključio je ministar koji se zajedno s hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem nalazi u Splitu .

Božinović je kazao i da je noć na Maljevcu protekla mirno.

"U ovom trenutku je nekih 150 migranata oko 200 metara od graničnog prijelaza, uz njih je više od 50 pripadnika Granične policije Bosne i Hercegovine. Dakle, nije bilo nikakve potrebe za djelovanjem hrvatske policije. Na žalost ova situacija onemogućava da se otvori promet na Graničnom prijelazu Maljevac", ustvrdio je Božinović.

Dodao je kako očekuje da će "policija susjedne Bosne i Hercegovine stvoriti uslove kako bi taj promet krenuo, kako ne bi trpjelo gospodarstvo i s jedne i druge strane granice".

"Međutim, u ovom trenutku ne postoje uslovi kojima se može jamčiti sigurnost osoba, putnika i imovine koja prometuje tim dijelom granice", zaključio je Božinović.



(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.