25.10.2018. 14:49
1
Bahata Tena Gotovac u Splitu usmrtila studenticu iz Čapljine: Trkala se sa taksijem, pregazila Mariju Ćorić i onda pobjegla
Splitska policija uhapsila je Ivanu Tenu Gotovac Soldić (38) zbog sumnje da je u Poljičkoj ulici u utorak uveče pijana napravila saobraćajnu nesreću u kojoj je na licu mjesta poginula Marija Ćorić (19), studentkinja iz Čapljine, prenosi Kurir pisanje hrvatskih medija.

Gotovac Soldić je i ranije pravila nevolje vozeći pijana, a prema za sada nepotvrđenim iskazima svjedoka, sada se svojim Audijem trkala s jednim taksijem tako što ga je preticala i ubacivala se ispred njega.

I baš to posljednje ubacivanje, neposredno prije semafora na raskrsnici Poljičke i Ulice Put iza Nove bolnice bilo je kobno za nesretnu devojku iz Čapljine. Ona je uredno prelazila na zelenom na pješačkom prelazu kad je pijana Gotovac Soldatić projurila kroz svoje crveno svjetlo, udarila Mariju i onda samo pobjegla.

Tako je jako udarila nesretnu studentkinju da ju je odbacila 15-ak metara. Na mjestu nesreće nije bilo tragova kočenja. Vještaci tek treba da utvrde kojom brzinom je bahata vozačica vozila, ali sigurno brže od dozvoljenih 60 kilometara na sat.

Kad ju je policija pronašla, pokušala je da se odbrani da nije vozila ona, nego joj je auto bio ukraden te večeri. Međutim, iskazi svjedoka su je pokopali. Svi su ispričali istrazi da je auto vozila plavokosa žena, prenose hrvatski mediji.

Prilikom hapšenja izmjeren joj je 1,1 promil alkohola i krvi. U toku je kriminalistička obrada, a policija je počela da ispituje pijanu vozačicu tek jučer po podne, pošto je do tada bila na triježnjenju.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.