31.10.2018. 10:08
1
Šešelj: Među prvima sam potpisao peticiju za puštanje na slobodu Alije Izetbegovića
Lider srpskih radikala Vojislav Šešelj je u emisiji izjavio da je Bošnjak i da mu to uopšte ne smeta ali je imao objašnjenje šta pod tim tačno misli što je već nekoliko puta objašnjavao i u Hagu.

Šešelj negira etničku pripadnost muslimanskog naroda kao Bošnjaka i tvrdi da je riječ Bošnjak zapravo naziv za ljude koji dolaze iz BiH, a da nikako ne može biti etnička grupa. 

“Ja sam Bošnjak, to mi je zavičajna pripadnost. Rođen sam u Bosni, u Sarajevu, u opštini Centar”, rekao je lider srspkih radikala u emisiji „Ćirilica“ kod Milomira Marića, tokom polemike sa narodnim poslanikom i predsjednikom Bošnjačke demokratske zajednice Sanadžaka Muamerom Zukorlićem. 

Vojislav Šešelj je govorio o tome da je među prvima potpisao peticiju za puštanje na slobodu Alije Izetbegovića, koji je robijao zbog djela “Islamska deklaracija”. 

O pitanju Bošnjaka Šešelj se raspravljao i sa Sulemanom Tihićem koji je bio svjedok tužilaštva u slučaju protiv Šešelja, piše ATV.

(Alen Avdić)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.