5.11.2018. 11:44
0
Slađana Brkić, koja je pred djecom zaklala nevjenčanog supruga Dejana Silvara, osuđena na 10 godina zatvora
Slađana Brkić, koja je u februaru u Goli kod Koprivnice nožem zaklala svog nevjenčanog supruga Dejana Slivara, nepravosnažno je osuđena danas na 10 godina zatvora, prenosi Dnevni Avaz.

Uz zatvorsku kaznu, Županijski sud u Varaždinu odredio joj je i psihijatrijsko liječenje do kraja izdržavanja kazne. Vrijeme provedeno u pritvoru uračunat će joj se u kaznu.  

Suđenje je bilo zatvoreno za javnost radi zaštite ličnog i porodičnog života optužene, ali i svjedoka, među kojima su bila i djeca. Osim njih, svjedočili su i brat žrtve Davor Slivar, načelnik Gole Stjepan Milinković, ljekar Doma zdravlja, sestra, majka i prijateljica optužene Brkić, prenosi Avaz.

Podsjećamo, 28-godišnja Brkić je 15. februara u sobi porodične kuće u mjestu Goli kod Koprivnice kuhinjskim nožem dva puta u prsa ubola nevjenčanog supruga, 46-godišnjeg Dejana Slivara, koji je na licu mjesta preminuo. 

Brutalnom ubistvu svjedočilo je njegovo dvoje maloljetne djece, dok najstarija kćerka nije bila kod kuće.  

Brkić je Slivara izbola kuhinjskim nožem nanijevši mu smrtonosne povrede. Prilikom napada i sama je povrijedila ruku kojom je držala nož pa je zbog toga, nakon što je policija upala u porodičnu kuću u kojoj se dogodio strašan zločin, prebačena u Opću bolnicu u Koprivnici. Slivar se, prema svemu sudeći, branio od nasrtaja svoje nevjenčane supruge, prenosi Avaz pisanje hrvatskih medija.

Kad je policija oko 17.40 sati došla na lice mjesta, njegova nevjenčana supruga odbila ih je pustiti u kuću pa su morali ući na silu. Prizor koji su zatekli ih je šokirao. Slivar je nepomično ležao u lokvi krvi, a njegova djeca bila su u tolikom šoku da su se nekontrolirano tresla. 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.