13.11.2018. 20:58
0
Splićanin provalio u kuću i pronašao samo alkohol: Policija ga tek sutradan popodne pronašla na mjestu zločina sa 4,10 promila u krvi
Ante K.(47) iz Splita uslovno je osuđen na pola godine zatvora s uslovom da u naredne tri godine ne ponovi zločin to zbog teške krađe odnosno jer je upao u tuđu kuću, ukrao piće i opio se "do besvijesti".

On je 7. marta ove godine u ranim večernjim satima u Solinu, došao do kuće vlasnice J.J. te otvorio plastične grilje na prozoru spavaće sobe u prizemlju kuće. Provukao je ruku, pokidao zaštitnu mrežu tzv. "komaricu" te potom ušao u kuću.

Nasilno je iz ležišta izbio zaključana drvena sobna vrata i ušao u druge prostorije kuće. Pomicao je i razbacivao stvari u dvije spavaće sobe, dnevnom boravku i kuhinji, tražeći vrijedne stvari.

Ništa vrijedno nije našao pa je iz kuhinje uzeo dvije boce vina, flašu žestokog pića nepoznate marke, dvije boce od pola litre Koca Kole te nekoliko flaša piva ukupne vrijednosti oko 250 kuna.

Počeo je da pije i toliko se napio da su ga dan kasnije oko 16,20 sati u kuhinji s čak 4,10 promila alkohola u krvi zatekli i uhapsili pripadnici policije, prenosi Slobodna Dalmacija.


(Amila Alijagić)


0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.