14.11.2018. 21:24
1
Muškarac koji je izrešetan u Novom Sadu je osuđeni ubica
Dušan Simeunović (32) koji je u utorak navečer pronađen ranjen u svom automobilu na parkingu jedne kompanije u novosadskom naselju Sajlovo operiran je i nalazi se van životne opasnosti. Kako saznaje "Blic", ranjeni muškarac je dobro poznat policiji i ima debeli dosije, a bio je čak i osuđen za ubistvo.

Sumnja se da je Simeunović jučer ranjen na nekom drugom mjestu, ali je svojim automobilom uspio da se doveze do naselja Sajlovo gdje su ga pronašli prolaznici, koji su odmah zvali policiju.  

Hitna pomoć uskoro je stigla na lice mjesta i ranjenog muškrca prevezla u Urgentni centar s teškim prostrjelnim ranama desne potkoljenice.  

U Urgentnom centru kažu da je Simeunović operiran, da je sada stabilno, ali da će biti zadržan na liječenju u Kliničkom centru Vojvodine.  

Policija još nije izdala zvanično saopćenje povodom ovog incidenta, a kako nezvanično saznaje ’’Blic’’, Simeunović nije bio raspoložen za saradnju tokom istrage.  

- On nije želio da razgovara o pucnjavi niti da kaže ko ga je i gdje ranio - kaže izvor "Blica".   

Inače, Simeunović je iz Bečeja, ali uglavnom vrijeme provodi u Novom Sadu. On je odavno dobro poznat policiji zbog raznih krivičnih djela, najčešće vezanih za trgovinu drogom, a prije nekoliko godina bio je osuđen i za ubistvo.  

Simeunović je, naime, robijao četiri godine zbog svirepog ubistva Novosađanina Igora Pavlova kog je usmrtio udarajući ga pesnicama i ciglom 17. jula 2009.  

Kako je "Blic" tada izvještavao, policija je zatekla Pavlova lica unakaženog od batina do neprepoznatljivosti kako leži u lokvi krvi na putu u blizini termalnih bazena u Bečeju.  

Simeunoviću je odlukom Apelacionog suda prekvalificirano krivično djelo s teškog ubistva, kako ga je tužilaštvo prvobitno teretilo, na krivično djelo nanošenje teških tjelesnih povreda sa smrtnim ishodom, pa mu je zato određena kazna zatvora u trajanju od četiri godine.  

On je tada navodno bio u večernjem izlasku sa Pavlovom i s njim se, nakon ispijenih nekoliko alkoholnih pića, posvađao u jednom noćnom klubu. Verbalni konflikt se nakon napuštanja ugostiteljskog objekta pretvorio u fizički i u njemu je stradao Pavlov.  

Simeunoviću ovo nije ni prvi put da je ranjen. On je 2007. bio povrijeđen u pucnjavi u jednom novosadskom lokalu zbog, kako su tada mediji izvještavali, neraščišćenih računa u vezi s drogom, prenosi Blic.rs.


(Amila Alijagić)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.