26.11.2018. 17:13
1
Uhapšena Silvana Arsović za koju se sumnja da je učestvovala u ubistvu Olivera Ivanovića
FOTO: Danas
Sekretarici Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" /SDP/ Silvani Arsović danas je određen pritvor do 48 časova zbog sumnje da je počinila krivično djelo učešće u ubistvu lidera te stranke Olivera Ivanovića, rekao je Srni njen branilac Dobrica Lazić.

On je naveo da je Arsovićeva saslušana u Policijskoj stanici u Prištini, pod sumnjom da je počinila krivično djelo učešće u ubistvu Ivanovića, 16. januara u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice. 

"Očekujemo da će Arsovićeva sutra biti izvedena pred sudiju koji bi trebalo da se izjasno i o zahtjevu specijalnog tužioca da joj bude određen pritvor do 30 dana", rekao je Lazić. 

On je naveo da na osnovu danas iznesenih dokaza i izraženih sumnji, Arsovićeva ne bi trebalo da dobije mjeru pritvora, ali da je u ovom slučaju sve moguće. 

Silvana Arsović privedena je jutros kada su pripadnici policije iz istražnog odjeljenja Kosovske policijske službe došli u sjedište Građanske inicijative SDP i izdali joj nalog da sa njima krene u Policijsku stanicu u južnom dijelu Kosovske Mitrovice. 

Umjesto u južni dio Kosovske Mitrovice, ona je sprovedena u Policijsku stanicu odjeljenje za teška krivična djela u Prištini.

(Srna)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.