30.11.2018. 20:44
0
Vučić poručio Crnoj Gori: Pleća Srbije su dovoljno široka da izdrže udarce
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je, komentarišujući usvajanje rezolucije o Podgoričkoj skupštini u crnogorskom parlamentu, kazao da svi danas svoj identitet pokušavaju da grade i da ga održavaju na nekakvoj krivici Srbije i tako što pričaju najgore o Srbiji.

“Oni neka udaraju po Srbiji. Pleća Srbije su dovoljno široka da to izdrže. Mi po njima nećemo. Samo čekam još da u Makedoniji pokrenu onu icijativu da je Srbija počinila genocid i taman onda da sve vidimo. Ništa od toga nije niti vaša, niti moja generacija kriva i zaslužna, ali svi misle da bi danas mogli nešto da nam naplate”, rekao je Vučić.

On je, na pitanje novinara, rekao da to što je poslanik Branko Radulović u crnogorskom parlamentu rekao da bi bacio bombu na njega, rekao da je to najmanji problem, iza kojeg ne smije da se sakrije sustina, a to je da svi nešto prebacuju Srbiji i na njenoj krivici grade svoje identitete.

On je naglasio da Srbi danas moraju da se ujedine u odbrani prava na postojanje, ali “ne kako to rade Edi Rama i Ramuš Haradinaj, već da se ujedine u ljubavi prema Srbiji, prema srpskom narodu i očuvanju jezika, kulture”.

“Zato pozivam građane Srbije, i ne samo Srbe, da budemo ujedinjeni u borbi da sačuvamo ono što je naše, da odbranimo naš ponos i dostojanstvo. Nije nama dostojanstvo oduzeo ni sarajevski sud ni podgorička skupština, to možemo da uradimo samo mi, ali to nismo uradili”, naglasio je Vučić, prenosi CDM.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.