30.11.2018. 22:51
0
Zaev rekao da zna kako je pobjegao Gruevski: Gorim od želje da kažem, ali prvo mora biti završena istraga
Premijer Makedonije Zoran Zaev izjavio je danas da je upoznat sa detaljima bjekstva bivšeg premijera Nikole Gruevskog i da “gori od želje” da ih saopšti, ali da mora da sačeka da Tužilaštvo završi istragu.

Zaev je, kako prenose lokalni mediji, rekao da ga je sa svim detaljima vezanim za bjekstvo Gruevskog u Mađarsku upoznao ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski.

“Znam sve detalje, potpuno sam informisan, ali istovremo i ja i ministar Spasovski poštujemo Javno tužilaštvo koje vodi istragu. Gorimo od želje da kažemo sve detalje, ali zakon kaže da prvo mora da bude završena istraga da bi javnost bila upoznata”, rekao je Zaev.

Gruevski, koji je u Makedoniji pravosnažno osuđen na dvije godine zatvora, prošle sedmice je dobio azil u Mađarskoj po hitnom postupku pošto je 11. novembra pobjegao iz Makedonije i uz pomoć mađarskih diplomata, preko Albanije, Crne Gore i Srbije, stigao u Budimpeštu.

Istragu o tome kako je Gruevski, kojem je prošle godine oduzet pasoš zbog više sudskih postupaka koji se vode protiv njega, napustio Makedoniji i ko mu je u tome pomogao parelelno vode Ministarstvo unutrašnjih poslova i državno tužilaštvo, prenosi CDM.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.