1.12.2018. 13:28
0
Thaci: Sporazum Beograda i Prištine zatvorit će Pandorinu kutiju na Blakanu
Kosovski predsjednik Hashim Thaci izjavio je kako će sveobuhvatni sporazum o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine "nakon stoljetnog sukoba zatvoriti Pandorinu kutiju na Balkanu" te ocijenio kako su obje strane sada spremne i voljne da dođu do dogovora.

 "Ako želite da dođete do sporazuma morate biti spremni na kompromis", rekao je Thaci tijekom razgovora u Atlantskom vijeću u Washingotnu, naglasivši pri tome kako vrijeme ističe te kako je sada trenutak za djelovanje i za postizanje rješenja. 

 "Sada je povijesni trenutak. Svi će biti pobjednici - Kosovo, Srbija, EU, regija, ali ako to ne uradimo svi ćemo biti gubitnici", smatra Thaci.

 Također je naglasio kako Beograd i Priština tragaju za postizanjem konačnog mirovnog sporazuma i da istražuju moguće ideje, ali da po tom pitanju još ništa nije dogovoreno.

 Beograd i Priština, kako kaže, znaju da ne mogu nastaviti sadašnjim putem i da je "status quo" neodrživ, a da zamrznuti konflikt šteti i jednima i drugima, javio je Tanjug.

(NAP/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.