3.12.2018. 13:20
0
Ljajić potvrdio da se povlači: Učinit ću sve da Šešelj i Zukorlić ostanu na marginama
Kao razlog za ovakvu odluku, on je naveo da je već dugo u politici, da se umorio od operativne dnevne politike, kao i da se i javnost umorila od njega

Aktuelni ministar trgovine Srbije Rasim Ljajić izjavio je da neće biti ministar u sljedećoj vladi, bez obzira na to hoće li sadašnja biti rekonstruirana ili će biti održani novi izbori, javlja "Blic".

- To je definitivna odluka - potvrdio je sam Ljajić. 

Kao razlog za ovakvu odluku, on je naveo da je već dugo u politici, da se umorio od operativne dnevne politike, kao i da se i javnost umorila od njega.

Također, na donošenje ovakve odluke kaže da je utjecala i kampanja koju protiv njega vode Muamer Zukorlić i Vojislav Šešelj, a koja je, kako je istakao, "nezabilježena u parlamentu". 

- Ovdje je laž postala legitimno oružje političke borbe, politika više nije takmičenje ni ideja niti koncept, već buvlja pijaca, gdje za pare možete, bez ikakvih, posljedica napasti političke protivnike. Sve je dozvoljeno, a mi se na sve navikavamo. Ja u toj kaljuzi ne želim učestvovati… Naprosto, moram negdje podvući crtu i prekinuti. Čist obraz ne želim da izgubim, a svako moje ostajanje u ovakvom ambijentu za mene znači čist poraz - istakao je Ljajić. 

On je, međutim, dodao da će se posvetiti jačanju svoje Socijaldemokratske partije Srbije, ali i da "Šešelj i Zukorlić ostanu na marginama, gdje im je i mjesto". 

Rekao je da o ovome nije razgovarao ni s predsjednikom Aleksandrom Vučićem, ni s premijerkom Anom Brnabić, mada je to i ranije najavljivao, prenosi Avaz.ba.

Na pitanje hoće li, ako bude izbora, SDPS ponovo biti na listi sa Srpskom naprednom strankom, on je odgovorio da će s njima prvo razgovarati o sljedećim koracima, zaključuje se u izvještaju "Blica".   



(Lejla Trle) 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.