6.12.2018. 20:44
0
Vučić: Thaci je novcem kosovskih iseljenika kupio mjesto u Parizu, ali i na sahrani Busha
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je predsjednik Kosova Hashim Thaci novcem kosovskih iseljenika kupio svoje mjesto na svečanosti povodom stogodišnjice završetka Prvog svjetskog rata kao i na sahrani nekadašnjeg američkog predsjednika Georgea H.W. Busha.

Vučić je za televiziju Pink rekao da je svima jasno kako je došlo do toga da Thaci na toj sahrani sjedi između njemačke kancelarke i poljskog predsjednika.

On je rekao da bi druga opcija bila da neko toliko zastupa interese Prištine, ali da je on uvjeren da to nije tačno.

"U pitanju je ogroman novac koji plaćaju njihovi iseljenici, a ne njihova 'kvazi' država. Prije svega oni iz New Yorka, ali i Švicarske, Njemačke, Italije... Nemojte da imate iluzije da je to nešto drugo u pitanju. Zamislite Tačija - čuvenog borca za ljudska prava da je nečim zaslužio da sjedi pored Merkelove", rekao je Vučić.  

On je dodao da je ponekad uplašen očekivanjima koje građani Srbije imaju po pitanju Kosova i dodao da oni moraju da razumiju da su u prošlosti počinjene mnoge greške i da to ne može da ne dođe na naplatu u historijskom smislu.  

"Ljudi, nas je na Kosovu i Metohiji između pet i šest posto. Južno od Ibra dva posto... A za to smo krivi mi i sve ono što smo radili i 1999. godine i poslije 2000. godine, kada se nismo borili za svoj narod. Nego smo samo donosili rezolucije i šutili na odluku o proglašenju nezavisnosti. Sami smo sebe izbacili iz UN-a i saglasili se da postavimo granicu između Srba. Te greške ljudi moraju da razumiju, ne možete da ne platite te greške i loše političke odluke u historijskom smislu", rekao je on.  

Vučić je rekao da ne najavljuje ništa loše, ali da samo želi da govori ono što je objektivno i realno, prenosi N1.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.